Коледен благотворителен базар ще набира средства за рехабилитация на момченце с ДЦП в Турция

Коледен благотворителен базар в подкрепа на Дани от Добрич ще се проведе от 12 до 22 декември. Целта му е да бъдат набрани средства за рехабилитация на детето в Турция.

Коледен благотворителен базар ще набира средства за рехабилитация на момченце с ДЦП в Турция

Базарът ще бъде разположен на Коледния базар в центъра на Добрич, който Общината организира. Близките на детето отправят апел за помощ към съгражданите ни – да се включат и те в благотворителната инициатива с вещи на коледна тематика - сувенири, украса, ръчно изработени красоти, бижута, нови играчки, подходящи за подаръци на други дечица, които родителите ще могат да закупят. Всичко, което може да дарите за Дани, ще е в негова помощ, посочват те.



Дани е роден в 31-ва гестационна седмица с тегло 1 080 грама. Поставена му е диагноза Детска церебрална парализа. Момченцето не може да върви, не може да стои дори седнало. Необходими са му ежедневни рехабилитационни процедури, които са скъпи. Във фейсбук е създадена група Помощ на Дани от Добрич, чиято цел е да се съберат достатъчно парички поне за година напред за рехабилитация в Турция, където дават голям шанс състоянието на детето да се подобри. Дани и майка му са в София, отново на процедури. Ще се приберат вкъщи на 23 декември. Ще провеждат рехабилитация вкъщи и на 14 януари ще отпътуват за Турция.

Желаещите да се включат с коледна вещ в благотворителния базар могат да се свържат с по-големия брат на Дани Красимир Веселинов Ганчев на телефон 089 9173933 или направо да я занесат на базара от 12 до 22 декември.

На Дани може да помогнете и чрез:

*Дарителска сметка в ДСК Банк, град Добрич

IBAN: BG35STSA93000025681956

BIC:STSABGSF

Титуляр: Йордан Веселинов Ганчев,

*PayPal slavi.gancheva@gmail.com,

*Help Karma: https://helpkarma.com/campaign/pomosht-za-dani-ot-dobrich-238