С „Фрегата” в Бургас се разправиха хандбалистите

Добруджанци ще зимуват на второ място в „А” РХГ

С „Фрегата” в Бургас се разправиха хандбалистите

Победа в последния кръг от есенния дял на първенството в „А” РХГ взеха хандбалистите на „Добруджа”. Те се наложиха в Бургас над „Фрегата” с 30:26, като по този начин добричлии се укрепиха на второ място в класирането с една допусната загуба. Есенен лидер е отборът на „Локомотив” /Варна/, който е с пълен актив от точки.



Срещата в Бургас премина под контрола на добруджанци, които на полувремето имаха само гол преднина – 11:10. Опитът сред състезателите на „жълто-зелените” оказа своето влияние след почивката, което им позволи да достигнат спокойно до успеха. Най-резултатен за гостите в мача беше Джошкун Якубов, завършил с 10 гола. Шест попадения реализира Ивелин Иванов, а Илиян Илиев се разписа 5 пъти в съперниковата врата.

Състезателната година за добричките хандбалисти продължава с участието в турнира за купа „България”. На 9 декември те излизат в Хасково срещу състава на „Академик-ТУ” /Пловдив/ в мач от 1/8-финалната фаза на надпреварата. При успех в четвъртфиналите те ще домакинстват на „Пирин” /Гоце Делчев/.