Започва пререгистрацията на таксиметровите автомобили в Добрич

От днес започва кампанията по пререгистрация на таксиметровите автомобили, които предлагат услугата на територията на Добрич, съобщи Петър Енев – директор на дирекция „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки“.

Започва пререгистрацията на таксиметровите автомобили в Добрич

Той посочи, че патентният данък не е променян през последните четири години и е в размер на най-ниското си възможно ниво от 300 лева на годишна база. 



Общината е създала всички предпоставки таксиметровите шофьори да се чувстват комфортно и да няма затруднения във връзка с предлаганата услуга, увери Енев. По думите му, никой няма да бъде забавен повече от 10-15 минути за получаване на разрешително и стикер за лекия си автомобил при условие, че изпълнява всички изисквания, които са заложени в заявлението. Те са да няма задължения към държавата и към Общината - по местни данъци и такси, да е регистриран в Държавна автомобилна инспекция. Заявлението е общодостъпно на страницата на Общината, ще бъде предлагано и в Центъра за обслужване на клиенти.

През м. г. са издадени 356 разрешения за таксиметрова дейност, Общината има готовност да издаде до 400 разрешения, каза Енев. Той обясни, че голяма част от такситата започват да работят през зимните месеци в Добрич, през май прекратяват регистрацията си и се местят в Балчик, Албена, Кранево, Варна и т. н., през септември се връщат обратно в града ни. 

Директорът на дирекция отправя молба таксиметровите шофьори да не изчакват последните дни на календарната година, за да се пререгистрират.