СУ „Никола Вапцаров” в с. Карапелит отбелязва патронния си празник

По традиция всяка година СУ „Никола Вапцаров” в с. Карапелит, община Добричка през декември отдава почит на своя патрон - поета на вярата Никола Вапцаров

СУ „Никола Вапцаров” в с. Карапелит отбелязва патронния си празник

Тази година честването на 109-годишнината от рождението му ще бъде отбелязана с богати инициативи, които ще изпълнят цялата седмица от 3-ти до 7-ми декември. В нея са включени конкурс за портрет на Вапцаров и илюстрации по негови творби, най-добър четец на стихове от Вапцаров в часовете по литература с учениците от прогимназиален етап, гледане на игрален филм в часовете за занимания по интереси в ЦДО и слушане на творби от поета по училищната радиоуредба.



В деня на патронния празник, 7 декември, гостите на тържеството ще наблюдават поетичен рецитал с участието на ученици от четвърти, осми и девети клас,  рецитал в изпълнение на ученици от шести клас – „Десет цитата от Никола Вапцаров, актуални и днес”, два документални филма за Вапцаров, песни, танци, драматизация и сценка, изпълнени от ученици от първи, втори и четвърти клас;, рецитиране на стихотворението „Пролет” от ученици от пети Vб клас, певческа група с ръководител Янка Иванова и танцов състав с ръководител Александър Александров.

Празникът ще завърши с награждаване на най-добре представилите се ученици през седмицата, посветена на патрона на училището.