"Албена" е първият Европейски курорт на спорта

"Албена" е първият Европейски курорт на спорта
На официална церемония в Европейския парламент КК "Албена" получи приза Европейски курорт на спорта за 2019 година.

Наградата е първа в историята на номинациите за Европейски градове и региони на спорта и високо признание за усилията на Албена да бъде популяризиран активния начин на живот и почивка.


Под мотото "Спортни по природа" стартира кампанията за 2019 година, по време на която Албена ще бъде домакин на над 100 национални и международни събития, сред които 5 Европейски шампионата - по тенис на маса, тенис на корт, футбол, хокей на трева и петанк.


Албена се нарежда сред най-елитните спортни селища в Европа благодарение на отличната инфраструктура и инвестициите в подобряването и през последните години, което позволява практикуването на повече от 40 спорта за хора от всички възрасти.


"Популяризирането на здравословния начин на живот, опазването на природата и подобряването на достъпната среда са сред мисиите ни като Европейски курорт на спорта. През 2019 празнуваме 50-години от създаването на Албена, което е още една причина да представим уникалната красота на нашия регион в цяла Европа" - заяви при получаването на приза Маргита Тодорова - директор Маркетинг и Експлоатация на ваканционния комплекс.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+