Баневи се връщат в България на 6 декември

Eвгения и Николай Баневи се връщат в България на 6 декември, съобщи днес главният прокурор Сотир Цацаров.

Баневи се връщат в България на 6 декември

„Това, което ще предприемат колегите от Специализираната прокуратура е незабавни действия, ново актуализирано обвинение, задържане за 72 часа и незабавно искане за постоянно задържане. Полетният график е утвърден и е работа на ГД „Охрана” към Министерство на правосъдието. За нас е важно самото пристигане и организацията, която е свързана с по-нататъшните действия по разследването”, подчерта още главният прокурор, цитиран от БГНЕС.



Миналата седмица стана ясно, че Баневи няма да обжалват пред Касационен съд решението на Апелативния съд в град Екс ан прованс, с което се дава съгласие за предаването им на българските власти.

Съпрузите бяха задържани на 26 октомври на летището в Ница. Срещу тях тече разследване заради предполагаемо присвояване на пари от приватизирани предприятия, документни измами и т.н.

Главният прокурор поясни и какво е обвинението на прокуратурата към подалия оставка зам.-кмет по транспорта на София Евгени Крусев.

„Конкретно е свързано с обществената поръчка за шумо и виброизолиращи подложки. Става дума за нарушение на Закона за обществените поръчки и отговорността ще бъде за длъжностно престъпление”, обясни Цацаров.

Източник: БТВ