Поредно отлично представяне на танцова формация „Каприз“ на международен фестивал

Поредно отлично представяне на танцова формация „Каприз“ на международен фестивал
Поредните награди от престижна надпревара завоюва танцова формация „Каприз“ от Тервел с ръководител Живка Ненова.

Талантливите състезатели взеха участие в международния фестивал на изкуствата "Утринна звезда" в Банско. В продължение на пет дни 1 500 участници от четири държави се изявиха в различни стилове и категории. 


Изпълнителите от тервелската формация представиха композициите си по най-добрия начин, показаха танцови качества, дисциплина, концентрация и артистичност. 


Формацията във възрастова категория помпон 9-13 години бе отличена с първо място с „Кобри“ и бе поканена да вземе участие в Гала концерта, в който само най-добрите имаха честта да се изявят. Първи места завоюваха и солата в категория помпон на Екатерина Николаева и Ивета Красимирова, които грабнаха вниманието на зрителите в залата със сложност и изпълнение. 


Втори места спечелиха Ивона Няголова в категория помпон соло и Инна Иванова в категория батон соло. Втори станаха и дуетите Ивета Красимирова и Ивона Няголова; Ивета Красимирова и Нурай Хабиб, като Нурай направи прекрасен дебют на състезание от подобен вид.


Инна Росенова и Анна-Мария Колева в категория дует батон 13-18 години също спечелиха второ място и накараха публиката да затаи дъх. С руско-цигански танц в характерни танци втори бяха класирани и големите момичета от формацията, които вдигнаха настроението и ритъма в залата.


ТФ "Каприз" благодари на Община Тервел за финансовата и моралната подкрепа.


Новата състезателна година за танцьорите започва по убедителен начин, с още повече хъс за състезания и успехи.


 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+