Поредно отлично представяне на танцова формация „Каприз“ на международен фестивал

Поредните награди от престижна надпревара завоюва танцова формация „Каприз“ от Тервел с ръководител Живка Ненова.

Поредно отлично представяне на танцова формация „Каприз“ на международен фестивал

Талантливите състезатели взеха участие в международния фестивал на изкуствата "Утринна звезда" в Банско. В продължение на пет дни 1 500 участници от четири държави се изявиха в различни стилове и категории. 



Изпълнителите от тервелската формация представиха композициите си по най-добрия начин, показаха танцови качества, дисциплина, концентрация и артистичност. 

Формацията във възрастова категория помпон 9-13 години бе отличена с първо място с „Кобри“ и бе поканена да вземе участие в Гала концерта, в който само най-добрите имаха честта да се изявят. Първи места завоюваха и солата в категория помпон на Екатерина Николаева и Ивета Красимирова, които грабнаха вниманието на зрителите в залата със сложност и изпълнение. 

Втори места спечелиха Ивона Няголова в категория помпон соло и Инна Иванова в категория батон соло. Втори станаха и дуетите Ивета Красимирова и Ивона Няголова; Ивета Красимирова и Нурай Хабиб, като Нурай направи прекрасен дебют на състезание от подобен вид.

Инна Росенова и Анна-Мария Колева в категория дует батон 13-18 години също спечелиха второ място и накараха публиката да затаи дъх. С руско-цигански танц в характерни танци втори бяха класирани и големите момичета от формацията, които вдигнаха настроението и ритъма в залата.

ТФ "Каприз" благодари на Община Тервел за финансовата и моралната подкрепа.

Новата състезателна година за танцьорите започва по убедителен начин, с още повече хъс за състезания и успехи.