Богат празничен афиш за Коледа и Нова година в Балчик

С многобройни и разнообразни прояви Община Балчик ще отбележи Коледните и Новогодишни празници.


Богат празничен афиш за Коледа и Нова година в Балчик

В петък - 7 декември, ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Проявата ще се състои от 17 часа на площад "21 септември". На следващия ден от 11.30 часа  e инициативата "На чаша вино с коледни песни с хорова формация "Черноморски звуци". Мястото е концертната зала в Мелницата.

В Коледен концерт ще се изявят на 11 декември от 17 часа в народно читалище "Васил Левски" талантливите изпълнители от Центъра за подкрепа за личностно развитие - ОДК. На следващия ден пък от 13.30 часа своята изява ще имат малките художници от общината. От 13.30 часа в ОДК ще бъде открита общинска изложба-конкурс "Здравей, Коледа!" И още една коледна изложба - на децата от детска градина "Звездица" и ученици от ОУ "Васил Левски" в село Соколово. Тя ще бъде открита на 14 декември от 17.30 часа в местното народно читалище "Просвета - 1900". Талантите от селото ще се изявят същия ден и в концерт "Весела Коледа и щастлива Нова година", който ще е от 17.30 часа, отново в читалището.

20 години от създаването на езикова школа "BLUE SKIES" ще бъдат отбелязани в навечерието на светлите празници. Това ще стане с Коледно парти на 14 декември от 17.30 часа в Мелницата.

Най-добрите спортисти на СКЛА "Черно море-2005" ще бъдат отличени на церемония. Тя ще се състои в Мелницата на 15 декември от 16 часа. На същата дата от 17 часа в народно читалище Васил Левски - 1959" в Коледен концерт ще се изяват съставите от културната институция. Концерт на хор "Добруджанки" и Състав за популярни шлагери ще се проведе на 17 декември в Мелницата.

Традиционното представяне на календара на Община Балчик за 2019 година ще е на 20 декември от 12 часа в Мелницата.

С Коледно-новогодишен концерт ще отбележат празниците в село Гурково. Той ще е на 21 декември от 18.30 часа в народно читалище "Свобода 1897" в селото. На 28 декември от 17 часа в Мелницата ще се състои годишна среща на "Морски клуб Балчик".



В последения ден от годината - 31 декември, жителите на ЖК "Балик" ще могат да се насладят на концерт "Новогодишна наздравица". Той ще е в квартала, пред магазин "Аквилон".

Снимка: БНР