Гимназия „Райко Цончев“ презентира иновациите си на национален форум

Частната гимназия "Райко Цончев" в Добрич бе едно от селектираните български училища, които получиха възможността да презентират иновациите си на Първия национален форум на иновативните училища. Той се проведе преди дни в София.

Гимназия „Райко Цончев“ презентира иновациите си на национален форум

Над 600 участници от различни образователни институции и неправителствени организации след официалната част на форума бяха разделени в три панела, където, освен че присъстваха на презентациите, можеха да задават и въпроси към представителите на отличените иновативни училища. 



С гордост съобщаваме, че представянето на ЧПЕГ "Райко Цончев" в лицето на директора д-р Маргарита Христова и на главния учител по английски език Драгомир Цукев предизвика сериозен интерес както от страна на панелистите, така и от директори на училища от цялата страна, които пожелаха да научат повече за нововъведенията ни, споделят от учебното заведение. Самият министър Красимир Вълчев е пожелал да получи изложение на идеите на добричката гимназия. Въвеждащите речи на вицепримиера Томислав Дончев и на Красимир Вълчев, както и коментарите на модераторите на форума, ни показаха категорично, че вървим в правилната посока, допълват от гимназията.