Държавна опера – Бургас с концерт - спектакъл „Коледно пътешествие“ в Добрич

Жителите и гостите на Добрич ще имат възможността да се насладят на коледен концерт-спектакъл със специалното участие на оперната прима Еделина Кънева, оркестър и хор на Държавна опера - Бургас и Детски хор „Милка Стоева“ с ръководител Светла Стоева.

Държавна опера – Бургас с концерт - спектакъл „Коледно пътешествие“ в Добрич

Диригент е Йордан Дафов - име особено ценено от обществеността в града ни. Един от най-емблематичните представители на съвременната българска диригентска школа, познат с високата си музикална култура и неповторимата си техника на дирижиране.



Сопраното Еделина Кънева е дългогодишен солист на Националния музикален театър – София. Изпълнява десетки оперни и оперетни роли – от графиня Марица до Флория Тоска, а едно от последните й сценични присъствия е в мюзикъла „Мамма Миа“. Публиката често я аплодира и в джаз дуети с Васил Петров, Белослава и др. Племенница е на големия български актьор Георги Калоянчев.

Детски хор „Милка Стоева“ е създаден през 1947-1948 г. от известния педагог, композитор и диригент Борис Ибришимов. Със своята богата 65 годишна творческа биография, бургаският детски хор се нарежда сред най-добрите български хорове в страната. Огромен дял за високото ниво и за големите международни отличия на състава има дългогодишният диригент и ръководител на хора – Милка Стоева, чиито име хорът приема през 2003 г. В момента хорът се ръководи от дъщеря й Светла Стоева.

Събитието ще се проведе на 20 декември, от 19.00 ч. в Концертна зала „Добрич“.