„Добруджа“ поведе, но пак загуби

Добричлии завършиха годината на дъното във Втора лига

„Добруджа“ поведе, но пак загуби

Футболният отбор на „Добруджа“ загуби и последната си официална среща от първенството на Втора лига през 2018 г. Независимо че поведоха в мача от XVII кръг в Несебър срещу едноимення тим, добричлии не само, че позволиха изравняване, но отстъпиха пред домакините с 3:1.



След нулево първо полувреме, резултатът в двубоя бе открит в 56-ата мин. от Станимир Андонов. Три минути след това равенството бе възстановено от Радослав Апостолов, наказал грешка в добруджанската отбрана. Несебърци наклониха везните в своя полза между 70-ата и 77-ата мин., когато изненадаха на два пъти „жълто-зелените“ и осъществиха пълен обрат чрез Реджеб Халил и отново Апостолов.

Така добруджанци останаха на последно място в класирането със скромните 10 точки. До спасителната 14-а позиция ги делят 7 точки, които са много и малко, като всичко е в ръцете на клубните шефове и треньорът Емил Велев. През зимната пауза ръководните фактори имат шанса да направят така, че през 2019 г. отборът да изглежда по коренно различен начин, за да може да запази мястото си в професионалния футбол навръх 100-годишният юбилей, който ще чества ФК „Добруджа“.