Йорданов: Няма да приемаме дейности по проекта за воден цикъл, от които не сме доволни

Няма човек в града, който да не е потърпевш от проекта за воден цикъл, да не изпитва неудобства, свързани със състоянието на уличната мрежа, с калта. Неудобствата са както за пешеходците, така и за шофьорите. Това каза кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Йорданов: Няма да приемаме дейности по проекта за воден цикъл, от които не сме доволни

Неприятно е, но трябва да се изстрада, за да се постигне по-висшата цел, а именно - цялостно възстановяване на града, допълни той. 


Градоначалникът отново припомни мащаба на проекта – 80 км строителна площадка, колкото е разстоянието Добрич - Варна и Добрич – Албена, взети заедно. 

Кметът съобщи, че извършените ремонти работи тепърва ще започнат да бъдат приемани или отхвърляни. Там, където не сме доволни - от обратни насипи, асфалтиране и всички останали дейности, те няма да бъдат приемани. Ще бъдат върнати за дооправяне и последващ контрол, категоричен бе Йорданов. По думите му асфалтирането ще започне в подходящо време, най-вероятно в началото на пролетта 2019 година. До тогава - през февруари и март, ще приключат самите изкопни дейности и полагането на тръбите. 

„Това, че една улица или две са присъединени, не значи, че когато се присъединяват съседни улици водата се спира само на тях. Напротив. Много голяма част от улиците са свързани и понякога се налага да спираме водата на цели квартали, за да свържем едва няколко улици“, каза Йорданов по повод постъпващи сигнали от граждани. Той се извини за неудобството, но посочи, че няма друг вариант, по който това да бъде направено. 

Обясни също, че докато върви присъединяването на квартали, на абонати, голяма част от водоподаването се случва паралелно и по новия, и по стария водопровод. Когато приключат всички дейности по съответните улици и квартали тогава крайно изключваме стария водопровод и водата си минава само по новия, каза кметът. 

Паралелно работим и по това голяма част от улиците да бъдат асфалтирани, да бъдат направени нови тротоари, ново осветление. Тези проекти очакваме да се случат до края на лятото на 2019 година, когато и съм поел ангажимент Добрич да има изцяло нова визия, заяви градоначалникът.

Чрез личния му профил до него достигнал сигнал как са се случвали нещата назад във времето. Кметът визира ул. „Балкан“ на Червената пръст. „Била е напълно изкърпена предизборно преди три години. Смело заявяваме, че от тази предизборна активност няма и следа, защото настилката е унищожена от водните аварии, от газификация, прокопавания на Енерго Про и воден цикъл. Популизмът върши работа до определено време. Улица „Балкан“ е типичен пример за тези предизборни активности и този вид популизъм“, посочи Йордан Йорданов. 

Сега, въпреки негативите, които отнасяме, ние твърдо вярваме и продължаваме да работим в посока нещата да се случват по правилния начин, заяви градоначалникът. На първо място посочи подземната инфраструктура, възстановяването на която ще трае още известно време. На второ място постави цялостното възстановяване, така че да няма пропадания във времето и ВиК аварии. 

„По този начин ясно казваме, че безсмислен труд няма да кипи и безсмислени разходи на пари и време също няма да толерираме. 

Това, което правим, не е предизборно, защото ние сме подписали договора за воден цикъл в края на 2016 година, като подземната и надземна инфраструктура беше част от нашата кампания преди три години. И ние в момента си изпълняваме ангажимента“, заяви кметът.