Хандбалистите играят отново във Варна с „Пирин“ /ГД/

Срещата е от 1/4-финалите за Купата на България, след като беше отстранен състава на „Академик-ТУ“ /Пд/

Хандбалистите играят отново във Варна с „Пирин“ /ГД/

Мъжкият хандбален тим на „Добруджа“ очаквано се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на България, където ще домакинства на „Пирин“ /Гоце Делчев/. Срещата ще се състои на 16 декември /неделя/ във Варна в залата на Първа езикова гимназия, като часът ще се уточнява допълнително, информира президентът и ст. треньор в добричкия клуб Георги Андреев.


Добруджанци веднъж вече повалиха съперника през сезона, което стана в същата зала край морето за първенството в „А“ РХГ. Двубоят от VIII кръг се състоя на 25 ноември и завърши при резултат 26:21. 

„Жълто-зелените“ достигнаха до четвъртфиналната фаза в турнира след победа през уикенда в Хасково срещу „Академик-ТУ“ /Пловдив/. Добричлии не срещнаха особена съпротива срещу участника в „Б“ група и надделяха с 49:21. Елитният състав взе комфортна преднина в зала „Вълчо Даскалов“ още през първото полувреме, завършило при резултат 21:7. С най-много попадения за добруджанци в мача се отличиха Джошкун Якубов и Михаил Нейчев, завършили с по 10 гола на сметката си.