Вицесветовната шампионка по бокс Стойка Петрова се срещна с възпитаници на Спортното училище в Добрич

Боксьорката Стойка Петрова се завърна там, откъдето е започнала нейната спортна кариера, а именно училището за шампиони в Добрич. Тя се срещна с настоящи възпитаници на Спортно училище „Г. Ст. Раковски”.

Вицесветовната шампионка по бокс Стойка Петрова се срещна с възпитаници на Спортното училище в Добрич


На срещата присъства  класният й ръководител Уляна Андреенко и нейният първи треньор Стефан Петков.

„На кратко 2004 година завърших Спортно училище „Георги Стойков Раковски”, след това отидох да уча в Национална спортна академия „Васил Левски” и все още се занимавам със спортен бокс”, разказа Стойка Петрова. „Най-важното нещо е желанието и упоритостта, когато се стремите към дадено нещо, дори и да има малко провали по пътя и да не се получават нещата, важното е да не се отказвате и да бъдете постоянни. Никой не се е родил шампион  и аз съм преживявала загуби и разочарования, но не съм се отказала, заради хората които са били до мен”,допълни тя.


Учениците задаваха въпроси и слушаха с интерес историите на боксьорската още от самото й прохождане в спорта. 

Кои бяха най-трудните Ви години?

Всяка година е трудна, всяка една година е свързана с лишения, за да се случат нещата . Като в началото на годината да има състезания тренираш и по  празниците и спазваш диети.

Къде беше първото Ви състезание?

В град София, през 2000 година, когато станах републикански шампион за първи път.

Какви качества трябва да притежава спортистът?

На всеки един спортист му трябва постоянство и търпи много лишения, но винаги си струва да накарате цял свят да стане на крака  и да слуша българския химн. Това не може да се опише с думи. Пожелавам на всички вас да го изпитате.

Класният ръководител на боксьорката - Уляна Андреенко сподели пред учениците, че Стойка е била за нея мечтаната ученичка – амбициозна както във спорта, така и в училище.


„Пожелавам ви след години да успеете да се докажете в спорта, но по своя път бъдете едни добри хора.  Училището е едно прекрасно място, което ви дава основите, слушайте преподавателите си, защото ще дойде момент, в който ще искате да се върнете, но времето ще е отминало. Ще искате да стоите на чинове, да слушате и да попивате знания, но няма да имате тази възможност. Аз съм щастлива, че съм имала възможността да бъда с тези прекрасни учители и  ръководство. Те бяха винаги зад нас, помагаха ни и ни учиха.


Директорът на училището за шампиони Николай Дяков благодари на Стойка Петрова за това, че прославя града и училището и й връчи символичен подарък.