Работилница за коледни играчки от рециклирани материали организираха в Добрич

Различни коледни украси от пластмасови бутилки, рула от тоалетна хартия, лозови клонки, стари панделки, вълна и прежда изработиха днес в Кафенето в Стария Добрич.

Работилница за коледни играчки от рециклирани материали организираха в Добрич



Организатори на събитието бяха Кафене "Стария Добрич" Илияна Христова. „Реших да направя работилничка, тъй като ми се видя остаряла  коледната ми  украса.  Реших да си направя играчките сама и понеже не е забавно когато си сам, реших да ги споделя с приятели”, заяви тя. 


Илияна Христова изработи снежинки от рула от тоалетна хартия. „Режем  рулата на тънки парченца, за да се получат като овал на окото, после се залепят едно за друго и се получават  красиви снежинки, сподели тя.


Сред творците бе и Ани Кадийска, тя направи много интересен коледен фенер от кутия от натурален сок.  „Реших да направя коледен фенер от кутия от натурален сок, понеже тези кутии се рециклират изключително  трудно. Вътрешната им страна е направена от подобен на метал материал и най-доброто нещо, което може да се направи от тях е коледен фенер", сподели Ани. 


Идеята на моите елхички е после да бъдат украсени с прежда в типични коледни цветове, за да стане по-битово, заяви Стилияна Стефанова. „Мисля да използвам подръчни и естествени материали”, допълни тя.