Измамници спират автомобили и просят пари за гориво, предлагат накити

За измамници, които спират автомобили и искат от шофьорите им пари под предлог, че им е свършило горивото и насреща предлагат златни накити, предупреди наша читателка. На такива се натъкнала тя днес около 12.15 часа в района на „Кобаклъка“.

Измамници спират автомобили и просят пари за гориво, предлагат накити

Живея на село и имах път към Добрич, разказа за Добрич онлайн жената, която пожела да остане анонимна. След „Кобаклъка“ видяла няколко спрели коли. Две от тях – черна и червена, били на отбивката, а други две – на пътното платно. Наложило се и тя да спре, тъй като нямало откъде да се мине. Тогава при нея дошъл едър мъж на около 50 години, прошарен, накарал я да свали стъклото на вратата си. Казал, че той и другият шофьор, са украинци. Попитал на развален руски език колко струва в България горивото, колко трябва да заплати за 20 литра. Жената му отговорила: „Около 50-тина лева“. Тогава мъжът й поискал такава сума и буквално хвърлил в скута й пръстен. „Вземете този златен пръстен, дайте ни 50 лева, за да си заредим колите“, казал непознатият. 


Усъмних се, няма логика, ако му дам парите той ще ходи пеш ли до близка бензиностанция, споделя читателката ни. Категорично му казала, че няма да му даде пари. Отворила портмонето си, в което имала 10 лева, за да му покаже, че няма достатъчно пари, които да му свършат работа. Той се съгласил и на тези 10 лева срещу пръстена. Казах му: Вземи си пръстена, аз с тези 10 лева съм тръгнала, за да купя на детето си лекарства, сподели читателката ни. След това сложила пръстена в ръцете му. Завъртя се, ядосан, обиден и отиде при колите, разказа жената. 

Тя подала сигнал на телефон 112 и служители на реда се отзовали веднага. Споделили, че издирват двамата мъже от сутринта, преди това са били във Варна. Свързаха се с нашата полиция, веднага беше изпратен патрул, дано да са ги хванали, изрази надежда читателката ни. 

Тя сподели, че не е очаквала така да се развият събитията и не е видяла марките на двата автомобила. По думите й, в другите две коли също били случайни хора, спрели като тях да помогнат. Съучастникът на мъжа, с когото разговаряла, бил по-млад, около 30 години. Жената предполага, че не са украинци, защото говорели на много развален руски език. А пък й много добре събеседникът й я разбирал какво му говори на български.