Община Генерал Тошево осигури екипировка на Детското полицейско управление

По предложение на Районно управление „Полиция“ в Генерал Тошево, Общината закупи 40 комплекта - светлоотразителни жилетки, сигнални свирки и шапки, за децата от Детско полицейско управление към СУ „Никола Й. Вапцаров“.

Община Генерал Тошево осигури екипировка на Детското полицейско управление

Необходимите за всеки представител на реда атрибути бяха връчени днес от кмета Валентин Димитров в присъствието на полицаи от Районното управление. Наред с пожеланията за спазване на закона и работа в услуга на гражданите, градоначалникът посъветва децата-полицаи да не спират единствено Дядо Коледа, тъй като той се движи бързо, за да успее да зарадва всички деца по света.




След официалното връчване на екипировка децата се включиха в акция „Пешеходец“, като раздаваха листовки с препоръки за безопасно пресичане на обозначените за това места. Това бе втората им инициатива в рамките на Детското полицейско управление. Следващата ще се реализира рано напролет.


Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група. Заложените теми и методически указания са разработени от експерти от МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.