Пламен и Иво към младите шофьори: Внимавайте на пътя, много хора ви обичат и сте безценни за тях (+ ВИДЕО)

Популярните и обичани поп изпълнители Пламен и Иво Добреви от Добрич подкрепиха кампанията за пътна безопасност #DrivetoLive. Те заснеха клип, в който призовават младите хора да бъдат внимателни на пътя.

Пламен и Иво към младите шофьори: Внимавайте на пътя, много хора ви обичат и сте безценни за тях (+ ВИДЕО)

Както Добрич онлайн писа, организатори на кампанията са Община Добрич, Областна управа и Областна дирекция на МВР. Тя е насочена към младите шофьори, които все още са ученици и са най-уязвимата група водачи. По време на кампанията се провеждат chat box срещи-приятелски разговори с тийнейджърите от училищата в Добрич. Медиатори са кметът Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев и началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Жулиян Минев.


Клипът с апела към младите шофьори на Пламен и Иво се излъчва по време на срещите в учебните заведения. 

Присъединихме се към кампанията, защото искаме да призовем младите хора да се държат адекватно когато се качат в колите си, каза за Добрич онлайн Пламен. 

В клипа Иво споделя, че с брат си също са млади шофьори, всеки прави грешки и за това трябва да карат внимателно. 

Не трябва да шофирате в нетрезво състояние. Не трябва да си мислите, че на пътя може да си карате по начина, по който ви е  кеф, да сте усилили музиката, да настъпвате. Няма смисъл от такива неща, обяснява Пламен. И допълва: „Защото има много хора, които ви обичат и  сте безценни за тях. Също така вие сте безценни и за страната ни“.

С едно невнимание не проваляте само вашите животи, а проваляте животите на още много хора, категоричен е Иво. И призовава: Нека да шофираме внимателно, нека да бъдем умни и да мислим и да обичаме близките си. 

Обичайте се, бъдете щастливи и внимавайте на пътя, защото там стават много лоши неща, отправя апел и Пламен.