Наказаха мъж от Добричко със 120 часа безвъзмезден труд заради нанасяне на средна телесна повреда

Мъж от добричкото село Победа е осъден на пробация за нанасяне на средна телесна повреда.

Наказаха мъж от Добричко със 120 часа безвъзмезден труд заради нанасяне на средна телесна повреда

38-годишният С.Р. трябва да изпълнява 3 пробационни мерки – полагане на 120 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от една година, задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 9 месеца с периодичност 2 пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Наказанието му е наложено с присъда на Районен съд - Добрич, която беше потвърдена от състав на Окръжния съд.


Мъжът е признат за виновен в това, че на 3 април 2014г. в Добрич, е причинил на свой познат средна телесна повреда, довела до затруднение на дъвченето и говоренето на пострадалия.

От данните по делото става ясно, че подсъдимият и потърпевшият не били в добри отношения. В деня на нападението те се срещнали в района на автогарата и започнали разговор. След известно време, изненадващо, 38-годишният нанесъл удар с юмрук в лицето на пострадалия. Последният не могъл да реагира и да се предпази, паднал по гръб на земята, ударил си главата и от устата му потекла кръв. Счупен му бил един зъб, а друг бил силно разклатен и впоследствие се наложило да бъде изваден. Подсъдимият е обжалвал първоинстанционната присъда с настояване да бъде оправдан по повдигнатото му обвинение, но след цялостна проверка на обжалваната присъдата, Окръжният съд прецени, че искането му е неоснователно. Съдебният състав счете, че направените от първата инстанция изводи за авторството на деянието и вида на причинената телесна повреда са правилни, а наложеното наказание е съобразено със степента на обществена опасност на деянието, със съдебното минало на подсъдимия и отношението му към извършеното.

Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.