Засилено полицейско присъствие по време на празниците в област Добрич

Засилено полицейско присъствие ще има по празниците както на територията на населените места, така и по основните пътни артерии. Това съобщи началникът на Пътна полиция Жулиян Минев.

Засилено полицейско присъствие по време на празниците в област Добрич

„Взимаме необходимите мерки за гарантиране на обществения ред и безопасността на движението по пътищата. Продължаваме специализираните полицейски операции с жандармерията в малките населени места и там ще имаме засилено полицейско присъствие”, заяви Минев.



Проведени са срещи с органите за местно самоуправление за набелязване на съвместни дейности и мерки по опазване на обществения ред и безопасността на движението. Проверки се извършват в търговски обекти, питейни и нощни увеселителни заведения, съвместно с РЗИ, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Добрич и други институции. 

Контролът над употребата на общоопасни средства също ще бъде завишен, по отношение на търговските обекти за недопускане продажба на пиротехнически изделия без издадени разрешителни за търговия. Ще има и съвместни проверки със НАП.