Създадоха ново общинско предприятие – „Паркинги и пазари”

Ново общинско предприятие „Паркинги и пазари” се създава в Добрич от 1 януари. Това реши на свое заседание днес Общинският съвет с промяна на правилниците за дейността на три общински предприятия - „Общински пазари”, „Устойчиви дейности и проекти” и „Център за защита на природата и животните”.

Създадоха ново общинско предприятие – „Паркинги и пазари”

Реорганизацията на общинските предприятия е с цел по-балансирано разпределение на задълженията и отговорностите и по-ефективно управление на дейностите.



С решението Контрол „Синя зона“ преминава от ОП „Устойчиви дейности и проекти“ в новосъздаденото ОП „Паркинги и пазари” с цялата си численост, бюджет и активи, включително дейността на репатриращия автомобил и наказателния паркинг.

Предметът на дейност на новото ОП „Паркинги и пазари” е поддръжка, експлоатация, строителство и ремонт на търговски обекти, паркинги, съоръжения и пазари, предоставени му за ползване; събиране на дължимите наеми и такси за ползване на търговските обекти и съоръжения, събиране на такси и контрол на кратковременното платено паркиране „Синя зона“ на територията на град Добрич, организиране на дейността по принудително преместване (репатриране) на автомобили, съгласно действащите общински наредби.

С изменението на правилниците бе направена още една промяна - дейността „Общински приют за безстопанствени животни” преминава от ОП ”Устойчиви дейности и проекти” в ОП „Център за защита на природата и животните”. По този начин се обединяват в едно предприятие всички дейности, свързани с отглеждане  на животни - необходимост от хранене, ветеринарно обслужване, екарисаж и др.