Наградиха малки художници от Община Добричка в конкурса „Моето чисто училище"

С изложба на тема „Моето чисто училище” приключи съвместната кампания на Община Добричка и Черноморски център за развитие, която цели популяризирането на рециклирането и опазването на околната среда сред деца и ученици.

Наградиха малки художници от Община Добричка в конкурса „Моето чисто училище"


В експонираната във фоайето на РБ „Дора Габе” изложба могат да бъдат видени над 22 красиви картини, нарисувани от децата на община Добричка. 


На официалното откриване на изложбата бяха наградени най-добрите художници. На първо място се класираха Неврие Асан и Есин Реджеб от с. Смолница, на второ място се класира Шени Симеонова от с. Победа, а третото място си разделиха Асен Казанджиев от с. Дончево и Зоя Заблоцка от с. Смолница. 


Учениците от ОУ „Добри Войников”, с. Победа поздравиха всички присъстващи със интерпретация на приказката „Сливи за смет”, която бе озаглавена „Сливи за учебници”. 


„Днес приключваме една кампания за осведомяване на учениците от Община Добричка за рециклирането и опазването на околната среда, заяви Иван Кадийски от Черноморски център за развитие. „Направихме няколко игри в детските градини в Брнище, Дончево, Победа и Царевец. Децата много активно се включиха в търсенето на проблема с боклуците, които ни заобикалят и околната среда. Заедно с тях се запознахме с контейнерите в различни цветове, за какво се ползват и какво трябва да се поставя в тях, допълни той.

В селата Дончево и Победа също бе организирана такава кампания с деца от 1 до 4 и от 5 до 9 клас. „Направихме ревизия на боклука, който учениците са изхвърлили през деня и разговаряхме за това, къде трябва да се изхвърли той. Също така почистихме училищните дворове, каза Иван Кадийски.