Наградиха най-добрите спортисти на Добрич за 2018 г.

Кметът Йордан Йорданов връчи призовете на отличените състезатели и отбори

Наградиха най-добрите спортисти на Добрич за 2018 г.

На специално тържество бяха отличени 10-те най-добри спортисти и 3-те най-добри отбора в община Добрич за 2018 година. Класирането бе оформено на база гласуването на участвалите в анкетата „Спортист на годината”, в която своя вот дадоха общо 30 представители на кметският екип, общински съветници, представители на спортните клубове от града и журналисти.



Най-много гласове в допитването получи състезателят по карате от СК „Самурай” Пеньо Пенев. През отминаващата година той беше без конкуренция на състезанията в България. Освен това грабна първо място на „ката” на европейското първенство по годжу рю за мъже до 21 години в Португалия. П. Пенев стана шампион при мъжете, също на „ката”, в най-старият турнир в Европа - „Златен пояс”, провел се в Сърбия.


На втора и трета позиция в Добрич за 2018 г. бяха наредени лекоатлетката от СКЛА „Добруджа 99” Радосвета Симеонова, и Юндер Бейтула - състезател по вдигане на тежести от СКВТ „Добруджа”.

№1 при отборите е мъжкия тим на Хандбален клуб „Добруджа” – вицешампион в първенството на „А” РХГ, втори в турнира за купа „България” и участник за 14-а поредна година в европейските клубни турнири.


Наградени бяха добрички спортисти в още две категории - „Млади таланти” и „Хора с увреждания”. На върха там са съответно Теодор Йорданов от Волейболен клуб „Добруджа 07” и състезателката по стрелба от СК „Фаворит 2013” Милена Тодорова.


Призовите за отличените спортисти и техните треньори под формата за плакети, купи и парични премии бяха връчени от кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той благодари на всички тях, че защитават честта и името на града в надпреварите у нас и в чужбина. Като бивш спортист искам да обърна внимание върху т.нар. „звездомания”, която може да се определи като бич на ХХI век. Нека успехите да мотивират, а не обратното, защото когато треньори и спортисти вървят ръка за ръка, то грешните стъпки ще бъдат по-малко. Уважение и подкрепа за вас, като в мое лице ви уверявам, че имате подкрепата на Община Добрич, каза в краткото си слово градоначалникът.


Десетте най-добри спортисти на Добрич за 2018 г.:

1. Пеньо Пенев - КК „Самурай” - 234 точки;
2. Радосвета Симеонова - СКЛА „Добруджа 99” - 211 т.
3. Юндер Бейтула - СКВТ „Добруджа” - 204 т.;
4. Драгомир Стойчев - СК „Добруджански юнак” - 162 т.;
5. Джошкун Якубов - ХК „Добруджа” - 157 т.;
6. Георги Иванов - СКЛА „Добрич” - 145 т.;
7. Никола Михов - СКЛА „Добрич” - 122 т.;
8. Илиян Илиев - ХК „Добруджа” - 121 т.;
9. Жулиен Георгиев - ВК „Добруджа 07” - 109 т.;
10. Александър Димитров - СК „Добруджански юнак” - 49 т.

Трите най-добри отбора:

1. ХК „Добруджа” /мъже/ - 58 т.;
2. КК „Самурай” /мъже/ - 46 т.;
3. ВК „Добруджа 07”/мъже/ - 45 т.

„Млади таланти":

1. Теодор Йорданов - ВК „Добруджа 07” - 37 т.;
2. Давид Николов - КК „Самурай” - 30 т.;
3. Момчил Петков - ШК „Енергия 21” - 26 т.

„Хора с увреждания”:
1. Милена Тодорова - СК „Фаворит 2013” - 75 т.;
2. Захари Стоянов - СК „Хищник” - 65 т.;
3. Олег Темелков - СК „Фаворит 2013” - 33 т.