Тодор Паланков и още две попълнения уредиха добруджанци

Освободиха шестима футболисти, чакат се чужденци за лагера в Сандански

Тодор Паланков и още две попълнения уредиха добруджанци

От ръководството на „Добруджа” обявиха имената на три нови попълнения, както и на освободените футболисти. Сигурно подкрепление при „жълто-зелените” е опитният полузащитник Тодор Паланков. 34-годишният халф през есента защитава екипа на „Черноморец” /Балчик/, като имаше съществен принос за стабилните игри на тима от Белия град във Втора лига. Роденият в с. Елешница /Благоевградско/ играч през състезателната си кариера е защитавал още екипите на „Литекс” /Лч/, „Черноморец” /Бс/, „Пирин” /Бл/, „Черно море” /Вн/ и др.



Друг футболист с действащ договор с варненските „моряци” – Росен Кръстев, през пролетта ще бъде преотстъпен при добричлии. 20-годишният централен нападател доскоро се състезава за „Пирин” /Бл/. При „жълто-зелените” се завръща офанзивният халф Георги Колев, който разтрогна с „Локомотив” /Горна Оряховица/. За първата тренировка от зимната подготовка на добруджанци, която е насрочена за 14 януари, се очакват трима чужденци – бразилци и англичанин.

Освободените футболисти, на които ст. треньорът Емил Велев няма да разчита през пролетта във Втора лига са: Явор Колев, Кристиян Георгиев, Румен Николов, Георги Димитров, Кристиян Арсовски и Беадир Беадиров.

Председателят на УС на ФК „Добруджа” Николай Милков каза, че броят на напускащите може да набъбне, като допълнително решение ще бъде взето в хода на зимната подготовка. Водим разговори с потенциални попълнения, но докато не се обвържат с контракти, няма как да ги броим за сигурни. Надявам се яснота по темата да има до 27 януари, когато е планирано отборът да се отправи за лагер в Сандански. Там ще се изиграят и няколко контроли. От ръководството правим всичко възможно да подсилим тимът, чиято цел е да запази място си в професионалния футбол. Обещанието към нашите привърженици е именно такова, като вярвам, че навръх 100-годишнината на ФК „Добруджа” през 2019 г. ще дадем повече поводи за радост на феновете и любителите на спорта от Добрич и областта, е оптимистично настроен клубният шеф.