Кметът на Каварна Нина Ставрева официално представи календара на крайморския град за 2019 година

Днес бе представен официално пред журналисти календарът на Община Каварна за 2019 година. Той включва в себе си запечатани моменти от живота и събитията, случващи се в красивия крайморски град.

Кметът на Каварна Нина Ставрева официално представи календара на крайморския град за 2019 година

„Идеята на този календар е, чрез него ние да разказваме за живота в Каварна през всичките 12 месеца, на всеки от тези 12 листа са сложени красиви снимки от събитията, случващи се през съответния месец в нашия град”, сподели Нина Ставрева.



Заглавната страница е фотос от едно от най-интересните събития в България – Огнена фиеста Чиракман, която събира хиляди около емблематичния нос, за да се насладят на красотата на фойерверките в небето.

Календарът е цветен, с размери 50 x 70 см. Той е тринайсетлистов, като началната му страница и всеки един от 12-те месеца са издържани за времето си със завладяващи снимки, направени от Калояна Донева, Галя Велчева, Калоян Караиванов, Димитър Апостолов и Жанета Недкова.

На всяка страница има и по една акцентна дума, хаштаг, която се доближава най-много до съответния месец.


Тази година Община Каварна е подготвила и специален патриотичен календар, който ще бъде предоставен на всяка класна стая и на много жители на крайморския град. На него е изобразен цар Самуил. „С този календар слагаме началото на една нова традиция като започваме от Първото българско царство”, заяви Ставрева. Следващата година на патриотичния календар на Община Каварна ще бъде образа на деспот Добротица.