Проект „Заедно учим, творим и играем“ - една приказка за толерантност и приятелство

Проект „Заедно учим, творим и играем“ - една приказка за толерантност и приятелство
В истински творчески работилници превърнаха своите образователни институции децата и учениците, включени в проект „Заедно учим, творим и играем“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

В коледна приказка се потопиха най-малките участници по проекта от ДГ №32 „Зорница“, подготвяйки коледно тържество. Новогодишни картички, украса на сурвакници, подаръци за свои приятели подготвиха децата, превъплъщавайки се в джуджетата на Дядо Коледа. 


С не по-малко старание и коледно настроение Смирненци подготвиха картички, изработиха сурвакници и експонираха изложба. Обогатиха знанията си  и за  предстоящия ромски празник Банго Васил.  


Учениците от  обединено училище „Йордан Йовков“ показаха завидно творческо въображение и естетически усет със своите рисунки и картички на коледна тематика. Децата, изучаващи мултикултурен фолклор, опознаха красотата на българския и ромския фолклор, осмислиха сходствата и различията в културата на различните етноси. Извънкласните дейности по български език, занаяти, мултикултурен фолклор и  изобразително изкуство, организирани по проекта, са ефикасен модел за постигане на етническа толерантност и приятелство между децата от различни етноси.


 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+