БЧК в Добрич връчи юбилейни стипендии на двама първокурсници от областта

Българският Червен кръст в Добрич връчи първите юбилейни стипендии на двама студенти от областта

БЧК в Добрич връчи юбилейни стипендии на двама първокурсници от областта

Весела Михайлова от Добрич изучава специалност „Акушерка“ в Медицински университет - Варна „Проф.д-р Параскев Стоянов“. Красимир Колев от Тервел е студент със специалност „Химия“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.



Стипендиантите са първокурсници в български ВУЗ, редовна форма на обучение, държавна поръчка и отговарят на критериите за отпускане на финансови средства от фонд „Солидарност“. На 21 декември доброволци на БМЧК връчиха символични чекове. Стипендията на един студент е в размер на 500 лева за академичната 2018/2019 година. Средствата са осигурени от дарителска кампания „Солидарност“, която е с корпоративен и обществен характер. Каузата е социална и подкрепя развитието на младите хора.

Съгласно правилника за набиране и разходване на парични средства от ежегодна благотворителна кампания „Солидарност“, БЧК - Добрич ще приема заявления за кандидатстване за стипендия за предстоящата учебна 2019/2020 година в периода от 20 юли до 30 септември 2019 г.

За активност в  „мрежата на доброто” средства можете да дарите по банков път, в касата на областната организация на БЧК или в касички поставени в пощенските клонове на общините в областта.

Сметка на ОС БЧК Добрич:

BG 74 UNCR 9660 100529 4738

Основание за внасяне: Кампания „Солидарност“ за сирак;

Допълнителна информация за студенти и дарители:

ОС на БЧК Добрич, ул. „Отец Паисий“ № 19

Тел. 058 602 247; 058 602 279 /работно време 9-12 ч.; 13-17 ч.

e-mail: dobrich@redcross.bg

От БЧК в Добрич изказват сърдечни благодарности към дарителите във Фонд „Солидарност“ - Хари Летау, Д. Драгнев, Д. Николова, К. Масурски, Г-жа Хюнермунд, К. Георгиева, Н. Николов, В. Стоянова, С. Георгиева, Ив. Иванов, Д. Маринова, Адв. Н. Киряков, Адв.Т. Жендова и служители в БЧК.