Известни са съперниците за три от контролите в Сандански

Бранител, печелил Купата на България, подсилва „Добруджа“

Известни са съперниците за три от контролите в Сандански

Както бе обявено по-рано, след няколкогодишна пауза, футболният отбор на „Добруджа“ ще бъде изведен за подготвителен лагер извън Добрич. Той е по настояване на ст. треньора Емил Велев и ще премине в Сандански от 27 януари до 7 февруари.


По време на престоя в курортният град ще се изиграят поне три контролни срещи. Сигурни съперници в тях са тимовете на „Струмска слава“ /Радомир/ - 29 януари, „Вихрен“ /Сандански/ - 3 февруари, както и „Банско“ - 6 февруари. За базови лагери в Сандански през зимата ще бъдат други два участника във Втора лига – „Локомотив“ /София/ и „Кариана“ /Ерден/.

От ръководството на „Добруджа“ не разчитат само на стабилните тренировки през паузата, но и на добрата селекция, които в комплект да допринесат за оцеляването на „жълто-зелените“ в професионалния футбол през пролетта. Последното ново попълнение в добричките редици е 26-годишният бранител Ангел Грънчов. Преминалият през ЦСКА защитник, с който е печелил Купата на България, за последно се подвизава в редиците на „Миньор“ /Перник/ в Югозападната трета лига.

До момента добруджанци вече се подсилиха с халфовете Тодор Паланков и Георги Колев, както и с нападателят Росен Кръстев. На първата тренировка за 2019 г., насрочена за 14 януари, на проби в Добрич се очакват трима чужденци – бразилци и англичанин.