Борсата за семена в Добрич ще открие 25-ото си издание с новости за пролетната сеитба

Борсата за семена в Добрич ще открие 25-ото си издание с новости за пролетната сеитба
Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич ще открие 25-ото си издание с новости за пролетната сеитба, съобщи Звезделина Иванова, изпълнителен директор на "Добрички панаир" АД, организатор на събитието.

С форума започва и календарът от агропрояви в страната за 2019 година. Над 50 фирми вече са потвърдили участието си в специализираното изложение, което ще се състои в дните между 4-7 февруари, добави Иванова.


На изложението в спортния комплекс "Простор" ще се предлагат семена за слънчоглед, царевица, фасул и други полски култури, за зеленчуци, както и овошни дръвчета. И на тазгодишната борса се очаква хит да бъдат етерично-маслените култури, от които ще се продава разсад, каза изпълнителният директор. Добруджанският земеделски институт ще представи новата си селекция семена за пролетни култури, но и сортове пшеница за есенната сеитба. Гръцка компания също ще предложи широк спектър семена от чужди сортове пшеница, слънчоглед, царевица, информираха от борсата. Земеделските стопани ще могат да си набавят за предстоящите работи на полето и торове и препарати за растителна защита.


Източник: БТА


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+