Опитни вратар и защитник идват в „Добруджа”

Грънчов се отметна, врече се във вярност на третодивизионния „Миньор” /Пк/

Опитни вратар и защитник идват в „Добруджа”

В заключителен етап са преговорите за привличане на двама опитни футболисти в редиците на „Добруджа”, съобщи президентът на добричкия клуб Николай Милков. Това са 27-годишният вратар Стефано Кунчев и 28-годишният защитник Кристиян Григоров.



С ангажирането им се очаква те да вдигнат класата на отбора, както и ръста, тъй като и двамата са високи над 190 см. С далеч по-голям опит в елита е стражът, защитавал вратите на „Локомотив” /Пд/, „Славия” и „Левски”. След кратък престой в отбори от чужбина Ст. Кунчев се завръща у нас, като през есента на миналата година бе част от състава на „Вихрен” /Сандански/ в Югозападната трета лига. 196-сантиметровият бранител Кр. Григоров пък е роден в Плевен, където играе последователно за местните „Белите орли” и „Спартак”. През последните сезони той преминава през „Лудогорец II” /Рз/ и „Ботев” /Вр/, а през есента на 2018 г. носи фланелката на „Кариана” /Ерден/.

Николай Милков потвърди, че от сметките отпада спрягания като сигурно ново попълнение Ангел Грънчов. Първоначално състезателят даде съгласие да облече през пролетта жълто-зелената фланелка, но в последния момент промени решението си. Бранителят обяви, че смята да продължи кариерата си в „Миньор” /Перник/, където бе и есента. Допълнителна яснота около селекцията ще има на 14 януари, когато старши треньорът Емил Велев събира отбора за първа тренировка от зимната подготовка. Надявам се тя да е ползотворна и успешна, както и да способства за оцеляването ни в професионалната Втора лига на страната, изрази оптимизъм клубният шеф.

Както бе обявено още преди Нова година, добруджанци ще проведат след пауза от 5 години подготвителен лагер извън Добрич. Това ще стане от 27 януари до 7 февруари в Сандански. В курортният град има уговорени три контроли, а съперници в тях са: „Струмска слава“ /Радомир/ - 29 януари, „Вихрен“ /Сандански/ - 3 февруари, както и „Банско“ - 6 февруари. Преди отпътуването за Югозападна България „жълто-зелените” може да направят проверка със „Спартак” /Варна/. Спарингът с третодивизионния тим най-вероятно ще се състои на 25 януари, като в зависимост от метеорологичните условия ще се реши на кой терен ще премине мача.