Доростол изненада Черноморец, балчиклии счупиха гредите

Черноморец (Балчик) допусна първото си поражение за сезона. Тимът загуби в Албена с 1:2 от Доростол (Силистра).

Срещата започна с очакван натиск на Черноморец, но при една добра контра в 16 мин. Беадир Беадиров откри за гостите от Силистра. До края на полувремето към вратата на Доростол се изсипа канонада от удари, но гол така и не падна.

Стражът на гостите Александър Димов спаси опасни изстрели на Цветомир Валериев и Мартин Христов, а на два пъти най-верните му помощници бяха гредите. Първо с глава Емил Тодоров насочи топката застрашително в страничния стълб, а малко преди почивката и Милен Танев с изстрел от границата на наказателното поле разтресе гредата.

През втората част балчиклии продължиха да атакуват настървено, а Доростол заложи на контраигра и също на два пъти достигна до положение пред вратата на домакините.

В 82 мин. черноморци за трети път, вместо да изравнят, имаха малшанса да нацелят гредата, като този път това стори Николай Костов, който стреля майсторски от фаул. Последва атака за Доростол в разредената защита на Черноморец и от над 40 метра Радостин Йосифов необезпокояван прехвърли излезлия неразчетено напред вратар Генко Славов за 0:2.

В добавеното време домакините все пак успяха да превземат вратата на Доростол. Румен Ангелов върна един гол, но за повече нямаше време.

Загубата е първа за Черноморец за новия сезон, след 2 победи и 2 равенства до тук. Доростол пък регистрира първи три точки като гост.