Данъчната кампания 2019 г. започва на 10 януари

Данъчната кампания 2019 г. започва на 10 януари
Данъчната кампания 2019 г. започва на 10 януари, заради промени в законодателството, съобщават от НАП Добрич.

Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и в местния офис на Агенцията.


Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2019 г.


Новите годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци са публикувани на сайта на НАП – www.nap.bg. Формуляри за декларирането на доходите са достъпни и в офиса на приходната агенция в Добрич.


През настоящата данъчна кампания приходната агенция дава възможност на хората с увреден слух да подобрят комуникацията си със служителите в салона за обслужване на клиенти. На две от гишетата, които са обозначени със стикери, се осигурява достъп до жестов превод в момента на посещението им. С помощта на таблети се осъществява видео и гласова връзка с кол центъра за превод. По този начин служителите на НАП могат да чуват превода, а клиентът с увреден слух да вижда преводача на екран. Комуникацията ще се осъществява в реално време с помощта на квалифицирани жестови преводачи. Очаква се нововъведението значително да подобри обслужването на хората, за които жестовият език е основна форма на комуникация.


Видео за новата услуга, може да бъде видяно в канала на приходната агенция в YouTube.


Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+