По 1 000 лева глоби за двама от Карапелит, опитали да се „разменят“ на листовки в ДАИ

Глоби от по 1 000 лева отреди Окръжният съд в Добрич на мъж от Карапелит, направил опит да се яви на листовки в ДАИ вместо свой съселянин, както и на приятеля му, който го подтикнал да направи това.

По 1 000 лева глоби за двама от Карапелит, опитали да се „разменят“ на листовки в ДАИ

Както Добрич онлайн писа, случаят е от 4 декември м. г. 


На свое заседание преди дни Окръжният съд е признал за виновен Г. Н. Г. за това, че противозаконно си е послужил с официален документ – лична карта, издадена от Областната дирекция на МВР в Добрич на друго лице – А. К. А. С въпросната лична карта Г. Н. се опитал да заблуди длъжностно лице – главен специалист при Областния отдел на „Автомобилна администрация“ и да се яви на теоретичен изпит за придобиване на правоспособност за управление за МПС вместо А. К. 

Окръжният съд е признал за виновен и А. К. - подбудител и помагач, който умишлено склонил чрез приятелска молба Г. Н. да се яви вместо него на листовки. Освен че предоставил личната карта на приятеля си той  му разяснил и къде и кога ще се проведе изпитът.  

Окръжният съд освободи от наказателна отговорност за извършените престъпления Г. Н. и А. К. и им наложи административни наказания – глоби от по 1 000 лева. Освен това двамата мъже са осъдени да заплатят по сметка на ОД на МВР направените разходи по досъдебното производство, общо 26, 80 лева.

Решението подлежи на обжалване или протест в петнадесетдневен срок.

Снимка: monitor.bg