6000 души в област Добрич получават пакети с основни хранителни продукти

6000 са жителите на област Добрич, които подлежат на подпомагане с храни от новия транш на програмата на Български червен кръст.

6000 души в област Добрич получават пакети с основни хранителни продукти

Те са определени от социалните служби по общини. Всеки от тях ще получи 24-килограмов пакет с 16 вида хранителни продукти, на стойност 53 лева.



В момента тече подготовката за раздаване на продукти от фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. 40% от храните вече са доставени в пунктовете на БЧК в 3 общини то региона, транспортирането им продължава и към останалите 5. Целта е всеки правоимащ да получи пакета си до 28 февруари. Общинските пунктове ще работят всеки делничен ден от 9 до 16 часа. По програмата се работи от есента на 2008 г. с кратко прекъсване и повечето от подпомаганите хора я одобряват.

Във връзка със запитвания, защо сред храните няма колбаси и сирене, д-р Еринозов отговори, че в хранителната банка не могат да се съхраняват малотрайни продукти. Той припомни, че за втора година програмата е съпътствана от разяснителна кампания по социални и здравни въпроси.