Mярка за неотклонение „задържане под стража“ получи разследван за палежи и притежание на наркотици

Mярка за неотклонение „задържане под стража“ получи разследван за палежи и притежание на наркотици
Районен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на мъж от Добрич, разследван във връзка с палежи на кола и заведение, както и за притежание на наркотици.

43-годишният С.П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на неустановени дати през месец декември 2018г. в Добрич, в качеството на подбудител, умишлено е склонил друг мъж, с инициали К.К., чрез убеждаване и обещаване на парично възнаграждение да склони и подпомогне другиго да извърши палеж на лек автомобил и два палежа на ресторант по ул.“Горски извор“.


Мъжът е обвинен и за това, че на 4 януари т.г. в село Котленци, обл. Добрич, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество - канабис с тегло 0.180 грама.


Районният съд прецени, че от събраните на този етап доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е евентуалният извършител на вменените му престъпни деяния.


С оглед високата обществена опасност на разследваните деяния, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, Районен съд - Добрич счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда.


Постановеното от Районния съд определение не е обжалвано и вече е влязло в сила.


Както вече беше съобщено във връзка с разследваните палежи са задържани още двама души.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+