„Добруджа 07” влиза в битките за купа „България” с нов и напуснал волейболист

Първото препятствие пред добричлии е състава на „Пирин” /Разлог/

„Добруджа 07” влиза в битките за купа „България” с нов и напуснал волейболист

Волейболистите на „Добруджа 07” започват днес участието си във финалния турнир за Купата на България в Пазарджик. Борба за трофея ще водят осем мъжки отбора, а победителя в състезанието ще стане известен на 13-и януари. Заключителната фаза е под формата на тридневен турнир - съответно четвъртфинали, полуфинали и финал, като мачовете ще се играят в зала „Васил Левски“. Първи съперник на добричлии е състава на „Пирин” /Разлог/.



За този двубой, който е с начало 12,15 ч., старши треньорът на добруджанци Пламен Христов ще разчита на един нов състезател - Галин Николов, а в игра няма да бъде видян Петър Христосков. 200-сантиметровият посрещач Г. Николов подписа договор с добричлии до края на сезона. Той бе тестван в двете контроли преди турнира в южния град срещу „Черно море” /Варна/, спечелени с 4:0 и 3:1 гейма. Роденият през 1989 г. състезател започва спортната си кариера в ЦСКА. Освен за родния си клуб у нас той е защитавал още екипите на „Монтана”, „Габрово”, „Славия” и „Миньор” /Пк/. През есента на миналата година волейболистът бе част от унгарския „Фино” /Капошвар/, по-късно започна подготовка с ЦСКА, но не изигра нито един мач за „червените”.

Що се отнася до П. Христосков, той сам е пожелал да се завърне в редиците на „Виктория Волей” /Пловдив/, чийто възпитаник е. Младият диагонал бе част от „Добруджа 07” в последните три сезона, като е решил да се прибере у дома, за да има възможност за по-пълноценна изява.

В дебютната среща от съревнованието добричлии излизат за четвъртфинална битка на мрежата срещу „Пирин” /Р/, с който се справиха за първенство в зала „Добротица”. Останалите три четвъртфинали ще се проведат до края на деня.

Последователно ще спорят водачите в класирането в Суперлигата - ЦСКА, срещу шампионите от „Нефтохимик” /Бургас/. Този мач по програма е насрочен за 15:00 ч. Трети по ред е двубоят между домакините от „Хебър”, които ще се радват на голяма подкрепа от привържениците си, и „Марек Юнион-Ивкони” /Дупница/ - 17:45 ч. Друг интригуващ сблъсък е този между съставите на „Монтана” и „Левски” /София/, насрочен за 20:30 часа. На 12 януари победителите от четирите срещи ще играят полуфинали, съответно от 15:30 ч.и 18:30 ч, а в третия, последен ден /13 януари/, ще бъде определен носителят на Купата. Финалният мач в южния град започва в 18:30 ч. и ще бъде предаван по телевизията.