На полуфиналите за купа „България” се класираха добричките волейболисти

„Добруджа 07” - „Пирин” /Р/ - 3:1 /21:25, 25:21, 25:22, 25:20/

На полуфиналите за купа „България” се класираха добричките волейболисти

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07” стана първия полуфиналист в турнира за Купата на България. Добричлии придобиха право да спорят в тази фаза на финалния турнир в Пазарджик, след като в четвъртфинален мач надделяха с 3:1 гейма над „Пирин” /Разлог/.



Срещата не започна добре за избраниците на треньора Пламен Христов в зала „Васил Левски”, след като те позволиха на съперника да вземе преднина при заключителните разигравания. Така отборът от югозападната част на страната спечели с 25:21 точки за радост на своя наставник Мирослав Живков. До края на двубоя грешките и колебанията в добруджанските редици бяха сведени до минимум, като те взеха с лекота следващите три гейма на 21, 22 и 20 точки, за да триумфират с крайното 3:1. Официален дебют за добричлии направи новото попълнение Галин Николов.

На полуфинала утре добруджанци ще се изправят срещу победителят от двойката ЦСКА - „Нефтохимик” /Бургас/, които се срещат помежду си от 15:00 ч. днес.  Двубоят на 12 януари е първи полуфинал от програмата и ще се играе от 15:30 ч. в зала „Васил Левски“.

За „Добруджа 07” играха: В. Чернокожев, Ал. Мжелски, Д. Чавдаров, Св. Арнаудов Г. Николов, С. Анотюк, Н. Тодоров - либеро /Ал. Кордев, В. Костадинов/.