Средства за ин витро на семейство от Добрич дари от рождения си ден координаторът на „Искам бебе” (+ СНИМКИ)

Десетки приятели събра на рождения си ден координаторът за Добрич на фондация „Искам бебе” Мария Георгиева, която е начален учител в СУ „Любен Каравелов”. Вместо подаръци и букети с цветя обаче тя събра средства – 1 980 лева, които дари за ин витро на добричко семейство.

Средства за ин витро на семейство от Добрич дари от рождения си ден координаторът на „Искам бебе” (+ СНИМКИ)




За своята лична кауза, която е и на стотици жени и мъже от Добрич, разказа Радослава – едно от момичетата на „Искам бебе”.  Тя сподели, че пътят й към детето й Виктор е продължил много, много дълго време. Че никога няма да забрави безсънните нощи, през които е мечтала да й се сбъдне чудото – да бъде майка. Разказа за мъката, която е преживявало сърцето й, а също и нейните приятели, семейството й при всеки неуспешен опит ин витро.


Животът ми подари първия подарък като ме срещна с моя ангел – Мария, каза Радослава. И разказа за огромната подкрепа, която е получила от нея, за споделените сълзи и усмивки. Преди две години и половина в горещото лято на 2016 година се сбъдва мечтата й – на бял свят се появява синът й. Още през бременността си Радослава решава Мария да е негова кръстница – „за да го ориса с много любов и всеотдайност, с нейната сила. Да се бори с другите, да сбъдва мечти и да дарява добрини”.


От името на председателя на националната фондация „Искам бебе” Радина Велчева, която е родом от Добрич, поздрав към рожденичката отправи майка й Зоя. „Мария е с едно огромно сърце, което раздава толкова много любов и светлина в семейството си, към децата на СУ „Любен Каравелов” и към всички вас. Тя носи обич и болка при всяко несбъднато ин витро. Но съм убедена, че всяка от вас носи нейната любов. А когато човек носи любов и обич непременно бебето идва”, каза тя.


Теодора и Силвета, бивши възпитанички на Мария Георгиева, също поздравиха своята любима госпожа. Те й благодариха за знанията, които са получили от нея, за това, че е допринесла да станат добри хора. Пожелаха й много здраве и да продължи да гради децата, да извайва техните знания.



Развълнувана, Мария Георгиева изказа благодарности към хората, допринесли да се случи празникът й. Тя благодари на учениците от вторите класове на СУ „Любен Каравелов”, които са изработили ръчно прекрасните покани за рождения й ден. На домакините от ресторант „Ел Мундо”, които са прегърнали радушно идеята. На агенция „Романтика”, която безвъзмездно е украсила заведението. На ръководството и на колегите си от СУ „Любен Каравелов”, които дори без да присъстват са направили дарения. На семейството си за подкрепата. На безценните си приятели, които не би заменила за всичко на света. На бившите си ученици, които никога не я забравят. На председателя на „Искам бебе” Радина Велчева.



След преброяване на парите и обявяването им Мария Георгиева представи Цвети Маринова, на чието семейство ще бъдат дарени те. „За мен този жест на Мария е начин да продължа борбата - сподели Цвети за Добрич онлайн. - Ние от 12 години се борим, правили сме четири опита ин витро. Продължаваме напред, за това са нужни много средства. Една такава помощ, един такъв жест, мисълта дори, че някой помага, е огромен стимул”.


Добричлийката сподели, че ин витро процедурата е средно между 5 000 и 7 000 лева в зависимост каква е причината, какви изследвания се правят, какво допълнително се налага да се заплаща. Сумите са огромни и трябва да разполагаме с тях, за да започнем, обясни тя.