Михаил Минков избра друг тим от Втора лига

За първа тренировка от зимната подготовка се събират „жълто-зелените“

Михаил Минков избра друг тим от Втора лига

Михаил Минков е поредният футболист на „Добруджа“, който е решил да напусне отбора и да продължи кариерата в друг тим от Втора лига. Защитникът е приел предложението на „Локомотив“ от Горна Оряховица, където смята да се бори за титулярно място.



„Железничарите“ се намират в средата на класирането във втория ешелон и са с 10 точки повече от добричлии, заемащи последна позиция в подреждането. Освен за „Литекс“, юношата на ловчанлии се е състезавал още за „Видима“, „Калиакра“, „Оборище“ /П/, „Банско“ и „Етър“. В Горна Оряховица бранителят ще стане съотборник с вратаря Николай Банков. Последният е възпитаник на ДЮШ на „Добруджа“ и е играл също за „Спартак“ /Вн/, „Миньор“ /Пк/, “Хасково“, „Пирин“ /Бл/, „ Рух“ /Хожув, Полша/ и „Ботев“ /Вр/, където бе картотекиран през есента. Обстановката в „Локо“ /ГО/ не е непозната за стража, тъй като преди да замине за чужбина бе част от състава на „железничарите“ в елитната група на страната.

Минков стана поредния играч на „Добруджа“, на който няма да се разчита през пролетта във Втора лига. Добричлии вече се разделиха с Явор Колев, Кристиян Георгиев, Румен Николов, Георги Димитров, Кристиян Арсовски, Беадир Беадиров и Георги Радев.

На този етап са привлечени пет нови попълнения, като тяхната бройката се очаква да набъбне в понеделник /14 януари/ от 15,00 часа. Както бе обявено предварително отборът се събира на стадион „Дружба“ за първа тренировка от зимната подотовка. Освен в Добрич част от заниманията за решителните пролетни битки ще се състоят в Сандански по настояване на ст. треньорът Емил Велев.

Лагерът в югозападната част на страната е в периода 27 януари - 7 февруари. В курортният град ще се проведат три контроли, а съперници в тях са: „Струмска слава“ /Радомир/ - 29 януари, „Вихрен“ /Сандански/ - 3 февруари, както и „Банско“ - 6 февруари.