Детско отделение в Добрич е пълно на 100 процента, най-много са болните деца до 3 години

Детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич се пука по шевовете, съобщи за Добрич онлайн началникът му д-р Йовчо Йовев.

Детско отделение в Добрич е пълно на 100 процента, най-много са болните деца до 3 години

Тази сутрин, когато отидох на работа, заварих 30 деца в отделението при капацитет 30. Изписахме няколко, но приехме нови и отново са 30, каза д-р Йовев. Той сподели, че в Детско отделение са пренасочени за долекуване на усложнения и част от пациентите на Инфекциозно отделение. Двамата лекари там са болни, наскоро колега напусна и отиде да работи във Варна, обясни лекарят.



Основно с инфекции на дихателните пътища са пациентите в Детско отделение на МБАЛ в Добрич. При нас, в болницата, постъпват най-тежките усложнения, предимно белодробни, каза шефът на Детско отделение. Най-много са болните деца на възраст до 3 години, има и кърмачета.

Като цяло се увеличава броят на болните деца, категоричен е д-р Йовев.

Работещите в Детско отделение са достатъчно на брой, но имаме проблеми при обслужването на Спешното. Нашите лекари дават дежурства и в Детски спешен кабинет. Това намалява качеството на обслужване на пациентите в Детско отделение и води до натоварване на лекарите, сподели началникът на болничното звено. 

Снимката е илюстративна