На опитни бойци залага Велев за оцеляването

Последното попълнение е Александър Бранеков, тестват бразилци и французин

На опитни бойци залага Велев за оцеляването

Вярвам, че с правилната зимна подготовка ще подобрим значително играта си от есента, а оттам ще съберем необходимите точки в оставащите мачове до края на сезона и ще оцелеем във Втора футболна лига лига, обяви преди днешната първа тренировка за 2019 г. ст. треньорът на „Добруджа“ Емил Велев.



За да стане това факт наставникът смята да заложи да опитни бойци със стаж в „А“ и „Б“ група на България. Най-новото име в селекцията на „жълто-зелените“ е Александър Бранеков. Той се появи на стадион „Дружба“, с което приятно изненада привържениците на отбора. 192-сантиметровият защитник, който е юноша на ЦСКА, има сериозна визитка. Освен за „червените”, в елита той е защитавал още екипите на „Видима-Раковски”, „Славия” и „Локомотив” /Сф/.

Предвид 10-те освободени и напуснали състезатели през зимната пауза, очаквано на тяхно място бяха ангажирани нови попълнения. Както бе съобщено по-рано, другите сигурни подкрепления са: Стефано Кунчев /вратар/, Кристиян Григоров /защитник/, Тодор Паланков /халф/, Георги Колев /халф/ и Росен Кръстев /нападател/. В дебютното занимание на „жълто-зелените” се включиха още няколко състезатели, които ще преминат пробен период. Янчо Андреев е външен полузащитник, роден през 1990 г. в Добрич. Първите си стъпки във футбола той прави в „Добруджа”, след което преминава в ДЮШ на „Черно море” /Вн/ и достига до мъжкия отбор на „моряците”. За последно Ян. Андреев се е състезавал в чужбина. На позицията външен халф действа и Калоян Стефанов. Полузащитникът е роден през 1997 г., юноша на ЦСКА. През изминалите два сезона той е картотекиран в редиците на ЦСКА 1948. На проби е и защитникът Вилиян Денчев, възпитаник на „Спартак” /Варна/.

В близките дни в Добрич се очакват двама бразилци, а на 19 януари пристига и французин. Те ще бъдат тествани в контролата на 25 януари срещу U19 на „Черно море” /Вн/. Спарингът е непосредствено преди отпътуването за подготвителен лагер в Сандански, насрочен за периода 27 януари - 7 февруари. На място има уговорени три контроли. При завръщането от курортният град добруджанци се изправят за проверка в София срещу „Славия“.

Подготовката е планирана стъпка по стъпка, седмица след седмица, за да сме готови за първия пролетен мач у дома срещу „Локомотив” /ГО/. Официалното представяне на отбора пред наша публика е предвидено за 16 февруари, когато ще играем с Тервел или друг състав от региона, разкри още Ем. Велев.