Бразилец с немски паспорт започна с „жълто-зелените“

Юношата на клуба Иван Ангелов ще защитава вратата на „трикольорите” в Беларус

Бразилец с немски паспорт започна с „жълто-зелените“

Един от чаканите на проби в Добрич бразилски футболисти днес направи първа тренировка със „жълто-зелените“. Той се казва Родриго Ман и е роден през 1993 г. в Куритиба /Бразилия/. „Кариоката” играе като десен бранител и освен бразилски има също немски паспорт, което може да улесни преминаването му в редиците на „Добруджа“.



След кратък престой в отбори в родината си той се насочва към Европа. За последно 182-сантиметровият защитник е носил екипа на ФК „Уайтхоук” от град Брайтън, участващ в Националната лига на Англия – Юг. Южноамериканецът ще премине тестов период при добруджанци, след което ще се прецени дали да ще му бъде предложен договор. Старши треньорът на борещия се за оцеляване във Втора лига тим Емил Велев очаква поетапно към състава да се присъединят още един бразилец и французин, които ще преминат проби, по време на които трябва да докажат, че разполагат с необходимитите качества и ще бъдат полезни на клуба.

В същото време стана известно, че селекционерът на юношеския национален отбор на България до 17 г. Любомир Божанков е изпратил покана и е включил вратаря на „Добруджа” Иван Ангелов в групата от футболисти за участието в предстоящия приятелски турнир "Кубок Развития". Той е насрочен за периода 19-29 януари в столицата на Беларус Минск. Младите "лъвчета" са един от 12-те тима, получили покана за надпреварата, и ще премерят сили с връстниците си от Словакия, Украйна и Литва в предварителна група „C”. За отбелязване е, че талантливият добрички страж е едва 15-годишен. От известно време Ив. Ангелов води тренировъчен процес с мъжете на „жълто-зелените”, но основно застава под рамката в официални срещи на цели три формации от ДЮШ – до 15 години, младша и старша възраст, където му се предоставя възможност за пълноценна изява.

Първият двубой на България U17 е на 20 януари от 10:45 ч. срещу Украйна; два дни по-късно от 9:00 ч. срещаме Литва, а на 24 януари от 11:05 ч. нашите таланти изправят срещу връстниците си от Словакия. Победителите във всяка от трите предварителни групи плюс най-добрият подгласник се класират за полуфиналите, а останалите ще играят баражи за разпределение на местата от 5-о до 8-о, както между 9-о и 12-о.