Димитър Узунов представя книга за гордостта на Добрич - хандбален клуб „Добруджа“

Журналистът Димитър Узунов представя книгата си „60 години хандбален клуб „Добруджа“ – гордостта на Добрич"

Димитър Узунов представя книга за гордостта на Добрич - хандбален клуб „Добруджа“

Събитието ще бъде на 22 януари, вторник, от 17.00 часа в голямата зала на Община град Добрич.


Всеки желаещ ще може да си я закупи на място между 16.30 и 17.00 часа и след представянето – между 17.30 и 18.00 часа. Тя ще бъде интересна за всеки, който обича историята, Добрич и Добруджа, спорта и хандбала. В нея са представени най-големите успехи и най-важните мачове на мъжкия отбор, на женския и на юношите и девойките от школата – от създаването на клуба преди 60 години до днес той неизменно е сред най-добрите в България. От книгата научаваме още как се е зародил хандбалът в тогавашен Толбухин, как една спасена дузпа в последните секунди носи първия значим успех и как "Добруджа" привлича първия чужденец в "А" група, описани са всички спечелени медали и купи през изминалите 6 десетилетия и най-славните победи на международната сцена в официални и предсезонни турнири. Включени са и 75 снимки от всички периоди от историята на "Добруджа".

Книгата се издава от издателство "Мартине". Тя излиза със съдействието и финансовата подкрепа на Община град Добрич и автосервиз "Радичков Ойл Сервиз".

 

На снимката: Момчетата на "Добруджа" до 14 години с треньор Добромир Русев и помощник-треньор Николай Минчев – шампиони на България за 1999 г.