За над 1 милион лева обновяват сградата на ОУ „Христо Ботев“ в Добрич

Община Добрич обяви обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи по реконструкция и обновяване на образователната инфраструктура на сградата на основно училище „Христо Ботев”.

За над 1 милион лева обновяват сградата на ОУ „Христо Ботев“ в Добрич

Дейностите се реализират в рамките на проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич - І“ по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.


Прогнозна стойност на поръчката е 1 125 138.65 лева без ДДС.

Предвиждат се дейности, свързани със строително-монтажни работи по основен ремонт /реконструкция/, обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата добричкото училище.

Ще бъде направена външна топлоизолация на учебния корпус, сградата с физкултурния салон и детската градина и на покривите им, ще бъдат измазани. Ще бъдат изградени две помощни рампи с площадка и стъпало за хора в неравностойно положение. 

Ще бъде извършен вътрешен ремонт на училищната сграда на ОУ „Христо Ботев“. Чрез стени от гипсокартон ще бъдат обособени тоалетна за хора с увреждания на втори етаж и тоалетна с душ за обслужващ персонал на трети етаж. Ще бъдат изциклени и пренаредени настилките от масивен паркет в класните стаи и хранилища към тях на всички етажи, както и на служебни помещения. Нова настилка от ламинириниран паркет се предвижда за актовата зала/ кинозала на трети етаж. Шлайфане и полиране е предвидено за мозайките в коридори и общи части. 

Ще бъде извършен вътрешен ремонт и на сградите с физкултурния салон и детска градината градина, където също ще има отделяне на нова тоалетна за хора с увреждания. Сред дейностите са още подмяна на настилките в салона и фитнес зала, поставяне на ламиниран паркетн в две учителски стаи и др. 

Припомняме, че по проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич I“, който е на обща стойност 6 193 021 лева, ще бъдат обновени ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“ и ДГ №32 „Зорница“ в Добрич.