Майстори на билярда от цялата страна си дават среща в Добрич

Наградният фонд на надпреварата се очаква да надмине 1000 лева

Майстори на билярда от цялата страна си дават среща в Добрич

В билярден клуб „Формула 1“ в сградата на Младежки дом - гр. Добрич на 20 януари /неделя/, 11,00 ч., ще бъде сложено началото на първия от серия турнири по билярд - девета топка, двойна елиминация. До момента участие са заявили играчи от 5 областни града, като само от Варна представителите ще бъдат над 10.


Според познавачи и фактори в бранша, „Dobrich Open“ е уникален по своята концепция и организация турнир поради няколко причини: Клуб „Формула 1“ е една от малкото зали в България, предоставящи изключителни условия на играчите да покажат уменията си като предлага 7 билярдни маси, 2 снукър и 1 карамболна маси. Същевременно просторната бар-зона позволява зрителите да се насладят на професионален билярд без да пречат на състезателите. Атрактивният награден фонд, формиран от пълния размер на събраните такси за участие и предоставените от спонсори суми  за първия турнир „Dobrich Open“ се очаква да надмине 1000 лева. Размерът на паричната награда, както и престижът на организаторите привлече голяма част от билярдния елит в страната, което ще даде уникална възможност на зрителите да наблюдават игра на изключително високо ниво.

Проявяващите интерес за участие, могат да направят своите заявки на facebook страницата на  турнира: (BilliardDobrich). Записването ще става на място, до 10:30 ч. на 20.01.2019 г. Таксата за участие е 15 лв., а входът за зрители е свободен.