Лео Кадели и приятели стоплиха дома и сърцето на чичо Стефан от Добрич

Помощ на 59-годишен мъж от Добрич, изпаднал в затруднено финансово положение, оказаха създателят на платформата „Приятели, помагайте” Лео Кадели и добри хора от Добрич.

Лео Кадели и приятели стоплиха дома и сърцето на чичо Стефан от Добрич

Както Добрич онлайн писа, Лео Кадели сигнализира в платформата за мъж с увреждания от Добрич, който се нуждае от помощ. Сигналът е подаден от Венцислав Делисъбев и съпругата му Симона от Добрич. Лео Кадели разказа, че Стефан няма близки и живее в центъра на града, ТЕЛК решението му е изтекло и до изваждането на ново остава без доходи за месец. В апела за помощ бе посочено, че мъжът се нуждае от дърва за огрев, храна от първа необходимост - боб, ориз, моркови, картофи,олио, лук, хляб, маргарин, консерви, 45-и номер обувки, всякакъв вид дрехи с размер 3 ХХL и чаршафи за двойно легло. Освен това са необходими  лекарства, които трябва да приема през януари месец: диротон 10 мг, клопидогрел 75 мг, кавинтон 10 мг, бипрол 10 мг, парацетамол и аналгин.



Когато получава сигнала Лео Кадели веднага изпраща 170 лева на доброволците от Добрич Симона и Венци, които закупуват дърва за огрев, храна и лекарства на изпадналия в трудно положение мъж. Откликват и други добри хора, които също даряват лекарства, дрехи и още храна.


Вчера Лео Кадели заедно със своите приятели от Добрич посети чичо Стефан, както те го наричат, в дома му. От платформата си благодетелят на много възрастни и изпаднали в беда българи призова институциите да са малко по-внимателни: „Този човек е в количка, той едвам се движи, а вие искате отново да мине на ТЕЛК, за да получи пенсия. Вие ще му възстановите парите, но през това време какво да яде човекът, кой ще му даде заем, като знае, че не може да му ги върне”. Лео посочи, че чичо Стефан взема 170 лева на месец. Отправи апел към хората, които отговорят да му бъде отпусната пенсията, да се реши по-бързо въпросът, „защото този човек днес щеше да е гладен и на студ, което не е най-подходящо през зимата”.


Създателят на платформата „Приятели, помагайте” сподели, че в Добрич се е срещнал и с други добри хора. Даде за пример Венцислав Делисъбев и Стоян Стоянов, които преди около година дариха 1 тон брашно. „Захранихме цяла Българя с това готино брашно”, каза Кадели.

Благодетелят съобщи, че напролет ще бъде създадена една сериозна бригада, която да направи ремонт на покрива на жилището на чичо Стефан,  който капе, и баня и тоалетна, защото в момента няма такива. В нея ще се включи и Генади – бащата на Валерия от Добрич, която чрез платформата „Приятели, помагайте” успя да продаде изработени от нея икони и събра парички за участие в международно състезание по художествена гимнастика във Виена, където спечели два златни медала.

За себе си Стефан Николов разказа, че е бивш готвач. След инсулт спира да работи. Сега я карам трудничко, като всеки болен човек, в България вече сме много, сподели той. „Благодарение на такива като вас и ние успяваме да закърпим месеца. Иначе е много трудно, с тези малки пенсии. Нямам близки, няма кой да ми помогне”, допълни той.

Печката вече гори и в дома на Стефан е топло. Масата е отрупана с хранителни продукти, лекарствата са осигурени. Чичо Стефан благодари от сърце на всички, които му подадоха ръка в този труден момент.