Шампионите бяха поставени на колене в зала „Добротица“

„Добруджа 07“ – „Нефтохимик“ /Бс/ - 3:0

Шампионите бяха поставени на колене в зала „Добротица“

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07“ достигна до втора победа през сезона срещу шампионите от „Нефтохимик“ /Бургас/. Добричлии изиграха много силен мач и се наложиха с 3:0 гейма за малко повече от час в зала „Добротица“ в срещата от ХII кръг на Суперлигата.



В отделните части домакините надделяха 25:20, 25:17 и 25:23. Иначе двубоят започна равностойно, като равенството се запази до средата на първия гейм. След това избраниците на треньора Пламен Христов подобриха значително организацията в играта си и излязоха напред в резултата, за да затворят частта на 20 точки в своя полза. Гостите бяха тотално обезличени във втори гейм, започнал с пасив от 0:7. Това развитие успокои добруджанци, които намалиха темпото, но въпреки това не позволиха на съперника да направи повече от 17 точки.

Най-оспорвано протече третата част, която вървеше точка за точка почти до самия край. Тогава Велизар Чернокожев и компания взеха нещата в свои ръце и хладнокръвно надделяха с 25:23, а с това достигнаха до крайното 3:0. Отлично включване в състава на „Добруджа 07“ направи младежкият национал на Сърбия Давиде Ковач, играл не като дебютант, а като състезател, който е бил с месеци рамо до рамо с настоящите си съотборници.

Благодарение на успеха добричлии заемат третата позиция във временното класиране с 26 точки (8 победи и 4 загуби). В следващия кръг добруджанци гостуват в столицата на ЦСКА, като срещата е насрочена за 25 януари (петък).