С две попълнения от „Фрегата” хандбалистите се върнаха на победния път

Добричлии спечелиха домакинството си в залата на НСА в мач от „А“ РХГ

С две попълнения от „Фрегата” хандбалистите се върнаха на победния път

Хандбалистите на „Добруджа” спечелиха с убедителното 42:23 с две нови попълнения в състава си „домакинството” в залата на НСА в София. Двубоят от XI кръг в „А” РХГ се игра в столицата след предварителна договорка между двата клуба, защото неотоплената зала „Русалка” в Добрич не предоставя нормални условия за игра.



Всичко в мача се реши още до почивката, когато „жълто-зелените“ си осигуриха солиден аванс от 20:9 гола. Официален дебют с фланелката на „Добруджа” направиха новите попълнения в състава - Пресиян Русинов и Георги Динев. И двамата са привлечени от отбора на „Фрегата” /Бургас/.

Президентът и ст. треньор в добричкия клуб Георги Андреев заяви след срещата, че избраниците му са играли мотивирано и с хъс до финалната сирена, а победата не подлежи на съмнение. Всички състезатели, пътували до София в деня на мача, получиха игрови минути и не се щадиха. Още в началото респектирахме „студентите“ с ударното 8:1, а за успеха ни повлияха серията от смени, които предприехме в хода на двубоя, а също резултатността в атака, изтъкна наставникът.