Французи заместват трима от дошлите на проби

Станимир Андонов спира с футбола, насочва се към треньорската професия

Французи заместват трима от дошлите на проби

Активната селекционна дейност във ФК „Добруджа“ през зимната пауза, която се очаква да допринесе за оцеляването на мъжкия отбор във Втора лига, тече в пълна сила. Старши треньорът Емил Велев и помощниците му прецениха след последната двустранна игра през уикенда, че трима от дошлите на проби футболисти на този етап трудно покриват изикванията, които има към тях, и бяха освободени.



Така бе решено в Добрич да не бъде задържан бранителят Вилиян Денчев, който е юноша на „Спартак” /Варна/. Отпратени да си търсят късмета другаде са също халфовете Калоян Стефанов, играл последно за ЦСКА 1948, и Кристиян Бешев - от „Бдин” /Видин/.

Овакантените места в групата играчи на „жълто-зелените“ ще бъдат запълнени от двама французи, които също ще преминат тестов период. Те трябва да са на линия най-късно до 25 януари, когато добруджанци ще изиграят дебютна контрола за годината срещу юношите до 19 години на „Черно море” /Варна/. Както вече бе обявено, първото подкрепление от чужбина в добричките редици е Родриго Ман. Бразилецът с немски паспорт играе като краен защитник и е роден през 1993 г. Очаква се той да направи неофициален дебют с жълто-зелената фланелка именно срещу младите „моряци”. 

В същото време стана известно, че със сигурност дългогодишният футболист на клуба Станимир Андонов преустановява състезателна дейност. Универсалният играч е готов за ново предизвикателство, като смята да се насочи към треньорското поприще. Той ще направи първите си стъпки край тъч линията на познато място, а именно в ДЮШ на „жълто-зелените”. За да трупа опит в професията, първоначално той ще помага в работата на школата, след което ще застане начело на някоя от детските формации на добруджанци.