Французи заместват трима от дошлите на проби

Французи заместват трима от дошлите на проби
Станимир Андонов спира с футбола, насочва се към треньорската професия

Активната селекционна дейност във ФК „Добруджа“ през зимната пауза, която се очаква да допринесе за оцеляването на мъжкия отбор във Втора лига, тече в пълна сила. Старши треньорът Емил Велев и помощниците му прецениха след последната двустранна игра през уикенда, че трима от дошлите на проби футболисти на този етап трудно покриват изикванията, които има към тях, и бяха освободени.


Така бе решено в Добрич да не бъде задържан бранителят Вилиян Денчев, който е юноша на „Спартак” /Варна/. Отпратени да си търсят късмета другаде са също халфовете Калоян Стефанов, играл последно за ЦСКА 1948, и Кристиян Бешев - от „Бдин” /Видин/.


Овакантените места в групата играчи на „жълто-зелените“ ще бъдат запълнени от двама французи, които също ще преминат тестов период. Те трябва да са на линия най-късно до 25 януари, когато добруджанци ще изиграят дебютна контрола за годината срещу юношите до 19 години на „Черно море” /Варна/. Както вече бе обявено, първото подкрепление от чужбина в добричките редици е Родриго Ман. Бразилецът с немски паспорт играе като краен защитник и е роден през 1993 г. Очаква се той да направи неофициален дебют с жълто-зелената фланелка именно срещу младите „моряци”. 


В същото време стана известно, че със сигурност дългогодишният футболист на клуба Станимир Андонов преустановява състезателна дейност. Универсалният играч е готов за ново предизвикателство, като смята да се насочи към треньорското поприще. Той ще направи първите си стъпки край тъч линията на познато място, а именно в ДЮШ на „жълто-зелените”. За да трупа опит в професията, първоначално той ще помага в работата на школата, след което ще застане начело на някоя от детските формации на добруджанци.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+