В ОУ „Стефан Караджа“ ще учат част от учениците на ЕГ „Гео Милев“

През февруари ще стартират строително-ремонтните дейности в ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“ и детска градина №32 „Зорница“ в Добрич, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

В ОУ „Стефан Караджа“ ще учат част от учениците на ЕГ „Гео Милев“

Проведена е поредица от разговори с директорите във връзка с организация на учебния процес, както и съвместна среща с представител на изпълнителя, който е заявил, че имат готовност да стартират през февруари. 



Ремонтните дейности в ЕГ „Гео Милев“ ще започнат от новата сграда, която е към входа на ОУ „Стефан Караджа“. Част от учениците, които в момента учат там, ще бъдат изведени и ще провеждат учебни занятия в ОУ „Стефан Караджа“. Може да се наложи промяна в учебната програма, за това избрахме да започнат от 6 февруари, когато е началото на втория учебен срок, посочи д-р Баева. Тя сподели, че вероятно ще има вълнения, но няма друг вариант. Обемът на строителните работи е доста голям и не може да се извърши само през лятната ваканция, обясни зам.-кметът. 

От ПМГ „Иван Вазов“ няма да има извеждане на ученици. Там ремонтът започва от западното крило и сутерена, където е разположен бившият стол на училището. Има преградни стени и няма да се стигне до смесване на потока на учениците с този на строителите, обясни д-р Баева. 

Ремонтът в ДГ „Зорница“ – сградата в ЖК „Строител“, започва от крилото, което в момента не се посещава от деца. И тъй като по време на разбиването се получават вибрации, които се отразяват зле на по-малките деца, те ще бъдат изведени за една седмица. От 4 февруари децата, които не могат да бъдат отглеждани в домашна обстановка, ще бъдат приети в сградата на ДГ „Зорница“ в ЖК „Балик“. 

Имаме уверението на изпълнителя, че най-големият обем от дейности ще се извършва през лятната ваканция така, че новата учебна година да започне в ремонтирани сгради, каза д-р Баева.